Pesäpallo

ilufi-banner620x150-pesapallo

Pesäpallo on ollut rakas urheilumuoto Ilomantsilaisille jo vuosikymmenten ajan. Pesäpallon kulta-aikoina, jotka sijoittuivat 1960-1990 luvulle, toimi parhaimmillaan yli 20 joukkuetta yhtäjaksoisesti. Menestystä saavutettiin valtakunnallisesti aina suomenmestaruuksia myöten. Laadukkaan junioritoiminnan ansiosta ilomantsilaisia pesäpalloilijoita on nähty pääsarjatasolla saakka. Menestyksekkäimmistä aikuisurheilijoista mainittakoon Riikka Punnonen ja lukkarilegenda Jukka Holttinen. Heidän palkintokaappiaan koristavat useat Suomenmestaruusmitalit.

 2000-luvun alkupuolella pesäpallon harrastaminen kilpailutasolla loppui pelaajien puutteen ja valmentajien vähyyden takia. Harrastepesiksenä laji kuitenkin säilyi ja kiitos aktiivisen ja lajille uskollisen porukan, jaosto säilytti asemansa pääseurassa. Sinnikäs usko tulevaisuuteen palkittiin tänä kesänä, jolloin pitkästä aikaa saatiin juniorijoukkue pesäpallon aluesarjaan. 19 innokasta 8-9-vuotiasta poikaa harjoitteli koko talven ja kesällä nähtiinkin jo mallikkaita suorituksia pelikentillä. Lisäksi orastava pesäpalloinnostus tarttui aikuisväestöön ja koko kesän pyöri noin 30:n hengen porukka iloisen pelailun merkeissä harrastepesisiltoina.

Pesäpallolle on siis taas huomattavaa nostetta kunnassamme. Tästä on osoituksena kyläläisten innostava asennoituminen lajiamme kohtaan ja talouselämän hieno tuki harrastuksemme mahdollistamiseksi. Kannustavan ilmapiirin ja innokkaiden talkoolaisten ansiosta kaudelle 2011 onkin luvassa kilpailutoiminnan kolminkertaistaminen. Tarkoituksenamme on, että ensi kesänä seurassamme toimii juniorijoukkueet F- ja E-pojissa. Lisäksi 3-5-luokkalaiset tytöt aloittavat lajin oppiin perehtymisen omana joukkueena.

Pesäpallojaoston puolesta,
Matti Härkönen
041 434 6096

 

HARRASTEPESISTÄ KESÄLLÄ 2017 (aikuiset ja lapset)

lue lisää ylläolevasta linkistä 

 

KOTIPELIT 2017

Kotipelit ylläolevan linkin kautta 

 


DSC_0050

D-tytöt 2016